Tiina

Olen loppuvaiheen psykoterapeuttikoulutettava (psykoterapeutiksi valmistuminen Itä-Suomen yliopistosta 05/2024) ja yrittäjä. Työkokemusta olen kerryttänyt vuosien saatossa mielenterveys-, sosiaali-, liikunta- ja hyvinvointialalta.

Ammatillinen taustani on hyvin laaja-alainen. Uteliaisuuteni ja ennen kaikkea haluni ymmärtää erilaisia kompleksisia ilmiöitä, ihmisen mieltä ja ihmisten elämäntarinoita on loputon.

Omat elämänkokemukseni, pitkä työkokemus liikunta- ja hyvinvointialalta sekä oma urheilutaustani tuovat terapiatyöskentelyyni vahvan psykofyysisen orientaation; mieltä ei voi tutkia erillisenä kehosta, kehon ja mielen välinen yhteys on aina olemassa, vaikka se yhteys välillä katkeaisi. Yksi merkittävä ammatillinen kiinnostuksen kohteeni psykofyysisyyteen liittyen on traumatyöskentely, johon olen käynyt erillisiä syventäviä opintoja.

Ensisijaisesti ihminen,

sitten vasta terapeutti ja asiantuntija

Kun entinen suorittaja (joka suhtautuu auttamistyöhön kunnianhimoisesti ja intohimoisesti) tekee yrittäjänä töitä kutsumusammatissaan, on erityisen tärkeää olla tarkkana palautumisen ja vireystilan säätelyn suhteen. Haluan yrittää näyttää esimerkkiä tämän osalta, koska korostan psyykkisen ja fyysisen palautumisen merkitystä myös terapia- ja valmennustyössä. Lataudun parhaiten luonnossa koiran kanssa metsäpoluilla samoillen. Urheilulajeista jooga, juoksu ja kehonpainoharjoittelu ovat tällä hetkellä lähimpänä sydäntäni. Luonnon ja liikunnan ohella musiikki on minulle merkittävä voimavara, keino kanavoida ja purkaa tunteita. Musiikkiopistossa, musiikkiluokilla, kuoroissa, bändeissä ja keikoilla vietetyt hetket ovat saaneet minut kiinnostumaan aikoinaan myös musiikkiterapiasta, jonka menetelmiä toisinaan hyödynnän psykoterapiatyössä.

”Kohtaan asiakkaitani lempeästi haastaen, herkästi innostuen ja kannustaen. Olen avoin, rehellinen, joustava ja aktiivinen. Ajattelen, että huumorikin voi olla tärkeä osa terapeuttista yhteistyösuhdetta.”

Teen asiakastyötä omalla persoonallani pohjaten työskentelyni aiempaan työkokemukseeni ja tutkittuun tietoon psykologian, psykiatrian, liikuntapsykologian, psykoterapian ja valmennuksen alalta.

Työotteeni on optimistinen. Ihmiskäsitykseni rakentuu ajatukselle siitä, että vaikeista olosuhteista huolimatta toivoa voi aina vahvistaa ja luoda mahdollisuuksia muutokselle. Toisinaan maaliviivaa tavoitellessa unohdetaan, että toipuminen on aaltoileva prosessi, jossa tärkeintä on etsiä liikettä eteenpäin pienin askelin.